AUTO V USA VJELO DO DěTí NA OSLAVě NAROZENIN: BRášKA SE SESTROU ZEMřELI, 15 ZRANěNýCH

Dvě děti, sourozenci ve věku osm a pět let, zahynuly, když v sobotu pravděpodobně opilá řidička vjela mezi účastníky narozeninové oslavy ve státě Michigan na severu Spojených států. Dalších 15 lidí bylo zraněno, někteří vážně, informoval podle agentury AP místní šerif.

Narozeninová oslava se konala v lodním klubu Swan Creek Boat Club v obci Berlin Township, zhruba 50 kilometrů jižně od Detroitu. Oběťmi jsou osmiletá dívka a její pětiletý bratr.

contenteditable="false" data-url="https://twitter.com/AZ_Intel_/status/1781838598595092654">

Šestašedesátiletá žena v sobotu odpoledne vjela asi 7,5 metru hluboko do budovy klubu, uvedl místní šerif Troy Goodnough. Žena, k jejíž totožnosti šerif nesdělil podrobnosti, byla vzata do vazby a je podezřelá z řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a způsobení smrti. S úřady podle šerifa spolupracuje.

První záchranáři na místě popsali situaci jako velmi chaotickou, s vypjatými emocemi zúčastněných a svědků tohoto „strašného incidentu", uvedl Goodnough.

Tři děti a šest dospělých byli transportováni do nemocnic v oblasti vrtulníky nebo sanitkami, někteří s život ohrožujícími zraněními, dodal šerif. Ostatním zraněným byla poskytnuta první pomoc na místě a některé odvezly do nemocnic soukromé vozy.

2024-04-21T04:29:09Z dg43tfdfdgfd