ČESKO SE SKLáDá NA RODINU NAVIGáTORKY RALLYE KREJčíKOVé. PříBUZNí NEMAJí PENíZE ANI NA POHřEB

Po smrti závodnice a navigátorky rallye Aleny Krejčíkové, které se stala osudná nehoda při soutěži Rallye Šumava Klatovy, vznikla na platformě Znesnáze sbírka na podporu její rodiny. Krejčíková totiž závodila v týmu se svým manželem, který vůz řídil i při osudné nehodě. Společně prý do závodění vkládali většinu financí, proto nyní její rodina nemá peníze ani na její pohřeb.

„Alena rozdávala lásku a tuny pozitivní energie, kudy prošla. Věřila v dobro, co je v lidech. Nikdy za život o nikom neřekla nic špatného a nikdy nikoho nesoudila. Byla bojovnice, která nikdy nic nevzdala a všemu se stavěla čelem a hrdě,“ uvedl na webové stránce sbírky Alenin manžel. Pár spolu závodil 11 let.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na závodech rallye na Srí Lance. Vůz vjel do davu, zabil sedm lidí včetně dítěte

Za celou kariéru měli partneři prý jen dvě nehody, ta poslední se však pro Alenu stala osudnou. Krátce po převozu do nemocnice podle informací na webu sbírky podlehla těžkému poranění hlavy. Protože na účasti v soutěžích rodina hodně šetřila, nemá nyní peníze ani na Alenin pohřeb.

Pokud i vy chcete rodinu podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze. Zatím se v ní vybralo bezmála 700 tisíc korun, cílem rodiny přitom bylo vybrat jen 140 tisíc. Patronem sbírky je automobilový závodník Vojtěch Štajf.

K tragické nehodě došlo v sobotu krátce po poledni. „U obce Strážov řidič s vozidlem Subaru Impreza z dosud přesně nezjištěných příčin vylétl s vozidlem mimo trať do pole,“ sdělil o víkendu policejní mluvčí Ondřej Hodan. Organizátoři následně zbytek soutěže zrušili.

Podle mluvčí plzeňské záchranné služby Márie Svobodové utrpěla spolujezdkyně velmi vážná zranění a byla v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami po resuscitaci transportována letecky do Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín. V nemocnici ale svým zraněním nakonec podlehla.

Smrtelná nehoda poznamenala domácí šampionát v rallye po téměř 11 letech. V říjnu 2013 zemřel při nehodě na Rallye Příbram spolujezdec Jan Jinderle junior. O rok později zahynul jezdec Miloš Vágner na Rallye Krkonoše, která se jela jako volná soutěž.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hazard na silnici u Liberce. Řidič předjížděl rychlostí 230 km/h auta zprava po krajnici

2024-04-23T14:58:12Z dg43tfdfdgfd