DOJEZD 1000 KM A NABíJENí RYCHLOSTí 1 KM ZA SEKUNDU*. DODAVATEL TESLY, XIAOMI A VOLKSWAGENU PřEDSTAVIL NOVOU BATERII

Baterie, která je nabitá za 10 minut a zajistí dojezd 1000 km. Kolikrát už jsme tohle slyšeli? Jenže tentokrát informace přichází od společnosti CATL,...

Baterie, která je nabitá za 10 minut a zajistí dojezd 1000 km. Kolikrát už jsme tohle slyšeli? Jenže tentokrát informace přichází od společnosti CATL, což je s 38% podílem jasná globální jednička ve výrobě trakčních baterií pro elektromobily…

Elektromobily s dojezdem aspoň 1000 km. Většinou jen slibují, některé už se dají koupit a jeden míří výrazně dál

Novinka se jmenuje CATL Shenxing Plus LFP. Lithium-železo-fosfátové baterie typicky znamenaly stabilní, bezpečné a levné řešení, ale CATL teď přidává i masivní kapacitu. Energetická hustota oznámené baterie je 205 Wh/kg. Pro kontext: baterie v Teslách se pomalu blíží hranici 300 Wh/kg.

Výrobce ovšem neříká, jaká je kapacita baterie a v jakém autě bude stačit na dojezd 1000 km. Navíc je to 1000 kilometrů podle systému CLTC, který mírně nadsazuje proti u nás používanému WLTP.

Ještě jeden trumf novinka má: superrychlé nabíjení Shenxing 4C. Výrobce uvádí, že za 10 minut umí pack pobrat energii na 600 km jízdy, z čehož vychází další marketingově vděčný přepočet: nabíjí se rychlostí 1 km za sekundu. Když se budeme pídit po podrobnostech, platí to pouze v optimálním pásmu mezi 20 a 80 % kapacity baterie.

Navíc k tomu potřebujete speciální supervýkonnou nabíječku. Konkrétní hodnoty výkonu opět neznáme, ale CATL na stejné akci oznámil budování sítě takových stanic (v domovské Číně).

V ideálním světě by tisková konference a tento článek měly končit informací o tom, kdy se baterie dostane do produkce, kdy a v jakých autech ji uvidíme, kolik bude stát atd. Nicméně nežijeme v ideálním světě. Doufejme, že tyto informace budou brzy následovat.

Zdroj: CATL

Přečtěte si také:

2024-05-05T10:50:48Z dg43tfdfdgfd