Zprávy

Trending:


Test: Niceboy ION Hurricane H7 – lehký a obratný bezdrátový vysavač pro rychlý úklid

Všestranný bateriový tyčový vysavač s praktickým příslušenstvím nabízí velmi dobrý sací výkon a dostatečnou výdrž na každodenní používání. Souvisejicí články Test: MSI MPG 491CQP QD-OLED – extrémní herní kinomonitor Test: Logitech G Pro Wireless – decentní, lehká a vysoce přesná myš i pro leváky Test: Technics EAH-AZ60M2EA – špičkový zvuk i design za zajímavou cenu Test: Motorola Edge 50 Pro – Stylový telefon s rychlým nabíjením a klidným...


Brit Norris z McLarenu vyhrál v Miami poprvé Velkou cenu formule 1

Miami - Velkou cenu Miami formule 1 vyhrál nečekaně Lando Norris z McLarenu a vybojoval první triumf v kariéře. Čtyřiadvacetiletý Brit za sebou nechal o více než sedm sekund úřadujícího šampiona Maxe Verstappena z Red Bullu, třetí dojel Charles Leclerc z Ferrari. Trojnásobný mistr světa Verstappen nenavázal v Miami na předchozí dva triumfy, přesto zvýšil vedení v seriálu na 33 bodů před týmovým kolegou Sergiem Pérezem, který v nedělním závodě...


Škoda Auto zvýšila do března dodávky zákazníkům o pět procent na 220.500 aut

Praha - Škoda Auto zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220.500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61.200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent. Následují Kamiq, Fabia a Karoq. Prodej elektrického modelu Enyaq stoupl o 12 procent. Škoda to dnes oznámila v tiskové zprávě.


Hitem léta 2024 budou Bowling bags: Retro kabelky se vrací v menší velikosti s výrazným zdobením

Oblý, válcovitý tvar tašky s uchy byl velmi oblíbený už v 90. a nultých letech. Tehdy oživil retro modely klasických amerických tašek na bowling. Dnes ale tzv. bowling bag míří výš než jen do běžné volnočasové módy. Libuje si v elegantních outfitech a milují ji snad všechny luxusní labely světa.


Do USA letos opravdu ne, díky propojení cyklů se tu přemnožily cikády. V jedné části jich je tolik, že míří i na talíře v restauracích

Do USA letos opravdu ne, přemnožily se cikády. V jedné části jich je tolik, že míří i na talíře v restauracích. S blížícím se létem se východní polovina Spojených států připravuje na událost doslova biblických rozměrů – objevují se tu totiž doslova biliony cikád.


Jak využít každý centimetr: Geniální přístavba k řadovce přináší inovativní design a pohodlí pro celou rodinu

Zpracovat vzácné metry do té doby zpustlého dvorku, se rozhodli londýnští architekti, kterým se podařilo rozšířit menší řadový domek o novou přístavbu. Ukazují tak, jak se dá městský prostor efektivně využít.


Jsou bezpečnější kruhové objezdy, nebo křižovatky?


Test: MSI MPG 491CQP QD-OLED – extrémní herní kinomonitor

MSI MPG 491CQP QD-OLED vykázal v testu fantastickou kvalitu i rychlost obrazu. S vysokým kontrastem, 144Hz obnovovací frekvencí a nádhernými 10bitovými barvami patří k nejlepším monitorům vůbec. Souvisejicí články Test: Logitech G Pro Wireless – decentní, lehká a vysoce přesná myš i pro leváky Test: Technics EAH-AZ60M2EA – špičkový zvuk i design za zajímavou cenu Test: Motorola Edge 50 Pro – Stylový telefon s rychlým nabíjením a klidným...


Auto srazilo ženu s kočárkem


Všechna auta v USA budou muset být od roku 2029 vybavena automatickým nouzovým brzděním

Zatímco v Evropě budou muset mít od července všechna nová auta černé skříňky, které pomohou s objasňováním nehod, ve Spojených státech chystají výrobcům...


VIDEO: Drsná rvačka v centru Plzně. Vzduchem létaly pěsti, kopance i zpětné zrcátko od auta


Pekingský autosalon 2024: Evropské automobilky bojují o čínský trh

Volkswagen, Audi a další evropské automobilky se snaží získat větší podíl na trhu v Číně, kde stále více překonávají domácí konkurenci. Současně čínští výrobci automobilů začínají zvažovat expanzi do Evropy.


Strach a chyby - Česko na grilu S1 (8)


Tipy pro úspornou jízdu

Za energie jsme platili více již v důsledku oživení světové ekonomiky po pandemii COVID-19, která vyvolala nárůst poptávky po ropných produktech. Nyní ruská invaze na Ukrajinu vyvolala celosvětový nárůst cen plynu a elektřiny a motoristé platí za pohonné hmoty více než kdykoli předtím. Existují však způsoby, jak u pumpy ušetřit, a jedna nebo dvě strategie, které můžete za volantem přijmout, abyste zmírnili šok při jízdě. Zajímá vás to? Samozřejmě, že ano! Klikněte na praktické tipy, jak ušetřit za benzín.


Veterány jedou z Prahy do Atén: Desítky automobilových veteránů vyrazily na vytrvalostní jízdu

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobozu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet v pořádku a užít si cestu. V Aténách nicméně pořadatelé vyberou vítěze například v kategorii nejhezčí auto.


Lada (29): Konečně jsem přišla na to, že mě nemusí mít každý rád. Oči mi otevřela zkušenost se zlou kolegyní

Lada začala díky novému příteli uvažovat nad svou snahou s každým vyjít. Zjistila, že je to velká slabost a žádná výhra.


Traktory na traktoriádě ve Zděchově zvládly prudké svahy i brodění bahnem

Zděchov (Vsetínsko) - Brodění traktorů bahnem, vyjíždění prudkých svahů či vybírání zatáček viděli dnes návštěvníci traktoriády ve Zděchově na Vsetínsku. Akce se konala 11. rokem, zájem jezdců každoročně roste, řekl dnes ČTK ředitel pořádajícího sdružení Petr Janičata. Do Traktoriády Zděchov se letos zapojilo 48 traktorů a 64 jezdců.


"Vraťte do aut tlačítka, jinak nebude dobré hodnocení." Bruselu se nelíbí obrazovky

Euro NCAP chystá kladivo na dotykové displeje. Automobilkám bude nařizovat použití fyzických tlačítek.


Vandal poškodil auta v Řeporyjích


Při srážce osobáku a dvou nákladních vozů na D1 zemřel člověk


OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Po delší době jsme opět vyrazili do pražského Hummer centra. Tento uměle vytvořený terénní polygon je tím pravým místem, kde se odděluje zrno od plev, respektive auta, jež si na terénní jen hrají od těch, které opravdu umí. Kam se zařadí nový Forester, který nedisponuje mechanickou uzávěrkou diferenciálu, redukcí, terénním obutím a ani silným motorem?


VIDEO: Čelní střet kamionu s dodávkou u Pohořelic, na místě zasahoval i vrtulník


Jak obstát v elektronickém boji? DARPA testuje plně autonomní robotická bojová vozidla

Vše nasvědčuje tomu, že se na bojištích blízké budoucnosti budou objevovat nejen autonomní letecké drony, ale i autonomní bojová vozidla. Vzhledem k rostoucí...


BYD poraženo Teslou, čínský konkurent eviduje výrazný pokles zisků z tržeb

Čínský automobilový gigant BYD zaznamenal pokles zisků, na což zapůsobila snížená poptávka po elektrických vozidlech (EV) a cenová válka na největším světovém automobilovém trhu.


Šetří světlo s čidlem či časový vypínač energii?

Jistě mi dáte za pravdu, že je fajn šetřit peníze a třeba je investovat jinam. Do zařízení domova, do koníčků, do cestování. Možností je samozřejmě mnoho, stejně jako možností, jak ušetřit. Jednou z věcí, které je třeba nepodceňovat je výběr zdroje osvětlení a zároveň možnost okamžitého vypnutí. To zajistí (kromě vypínače) časový spínač, nebo čidlo. Pohybové […]


V porsche smetl maminku s dítětem: Černý kašel nemám a jel jsem pomalu, tvrdí řidič

Prvního května došlo v pražských Vysočanech k děsivé nehodě. Mladý podnikatel Adam C. (39), který řídil luxusní porsche, vjel na chodník a srazil maminku s kočárkem. "Došlo ke ztrátě vědomí a já jsem tomu nemohl zabránit," sdělil redakci eXtra.cz Adam s tím, že mladé ženě zachránil život blízký kamarád, jenž je zároveň primářem urgentního příjmu motolské nemocnice. Černý kašel, jak se psalo v médiích, podle svých slov neměl.


V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel řidič auta na chodník, srazil několik chodců


Američané staví neviditelné letadla a lodě. Němci ale chtěli mít i tank

Stealth, tedy radarovou neviditelnost, mají lidé nejčastěji spojenou s vojenskými letouny, přičemž věrozvěstem této technologie se během první války v Perském zálivu stal legendární černý hranatý letoun F-117 Nighthawk. Dnes již je tato technologie pro letouny 5. generace samozřejmostí. Němečtí výrobci se ji ale pokoušeli dostat i na tanky.


Airbus Racer je neobvyklý vrtulník se třemi rotory. Konvenční helikoptéru překoná rychlostí přes 400 km/h

Ve čtvrtek 25. dubna se ve francouzském městě Marignane uskutečnil první let vrtulníku Airbus Racer. Trval půl hodiny a hlavním cílem bylo ověřit chování...


Tereza Kerndlová: Zdemolované auto a límec kolem krku! Co se stalo?

Tereza Kerndlová v úterý pořádně vyděsila své fanoušky. Na instagramovém profilu se objevila její fotografie s límcem kolem krku a také snímek havarovaného automobilu. Co se jí stalo?!


Fiat 600e: Vítej zpátky, Seicento

Pokud byste měli z historie Fiatu vypíchnout jen jedno malé auto, byl by to asi typ 500. Přitom pověst specialisty na malá auta italské automobilce vysloužila o něco starší řada 600, v italštině seicento. Jen v Turíně jich vzniklo 2,7 milionu kusů, na další sedmimístné číslo vydají licence, produkované až do roku 1985 od Jugoslávie po Argen­tinu. N...